Sencor Кофемолка электрическая SCG1050WH

Кавомолку було винайдено у XV столітті, її призначенням було перемелювання кави. Спочатку вона мала вигляд спеціальної ступки, у якій подрібнювали кавові зерна. Сьогодні кавомолки дивують своєю різноманітністю.
Але навіщо у наш час потрібна кавомолка, якщо у продажу є готова подрібнена кава? Чим вироблений нею порошок кращий за той, що з магазину?
Кавомолки для домашнього використання мають певні переваги. Головна — від перемелювання зерен до приготування напою проходить мінімальний час, завдяки чому максимально зберігаються смакові та ароматичні якості кави.
Усі кавомолки поділяють на два типи: з подрібнювачами ножового типу (ротаційний ніж) і з жорнами. Найпростіше влаштовані ножові моделі – ніж, що обертається з великою швидкістю, подрібнює кавові зерна, одночасно перемішуючи їх. Головний недолік такого методу – готовий порошок містить часточки різного розміру. Якщо є бажання випити каву по-турецьки або з крапельної кавоварки – на це можна не зважати, а для еспресо-машини або гейзерної кавоварки такий порошок не зовсім підходить. У подібних випадках слід використовувати кавомолку із жорнами. У ній подрібнення може бути рівномірним, а ступінь помелу можна регулювати. Моделі із жорнами технічно складніші, а отже, і дорожчі.
Місткість приладу
Обираючи кавомолку, слід звертати увагу на її місткість — максимальну масу зерен, яка поміщується за один раз. Тут слід виходити із потреби у каві.
Потужність кавомолки
Потужність кавомолки залежить від її місткості: чим більша місткість — тим більша потужність.
Матеріал корпусу
Корпус кавомолки виготовляють із пластику або металу. Пластик зустрічається все частіше, однак металевий корпус міцніший.
Додаткові параметри
- захист від перегріву (відключення приладу, якщо температура мотора перевищує встановлене значення)
- автоматичне блокування включення приладу, якщо його неправильно зібрано (функція актуальна для ротаційних кавомолок)
- спеціальне поглиблення для намотування шнура (дрібниця, яка створює додатковий комфорт)
У деяких випадках кавомолки використовують не за прямим призначенням, наприклад, для перемелювання різних круп чи спецій. Але при цьому слід враховувати певні особливості, а також якість ножів і потужність самого приладу. Крупи мають бути промитими та добре висушеними, спеції — прожареними на сухій сковороді.
Варто врахувати: перемелюючи різноманітні крупи та спеції, ножі приладу насичуються всілякими запахами, які можуть зіпсувати аромат кави.
Russell Hobbs 23120-56
- Система помелу: жорнового типу
- Потужність: 140 Вт
- Місткість: 140 г
- Матеріал корпусу: пластик
- Колір: чорний + сріблястий
Gorenje SMK150
- Система помелу: ножового типу
- Потужність: 150 Вт
- Місткість: 40 г
- Матеріал корпусу: метал + пластик
- Колір: білий/чорний
С помощью кофемолки Sencor SCG 1050 мощностью 150 Вт предоставляется возможность не только насладиться отличным кофе, но и еще измельчать грецкие орехи, злаки, семена мака и специи. Кофемолка компактная, легкая в эксплуатации, имеет стильный дизайн, корпус выполнен из прочного пластика. Это надежное кухонное оборудование прослужит в течение длительного времени без малейших нареканий или неполадок.
Система помола | ножевого типа |
Вместимость | 50 г 10 чашек |
Мощность | 150 Вт |
Материал корпуса | пластик |
Цвет | белый |
Вес | 0.76 кг |
Система помола | ножевого типа |
Вместимость | 50 г 10 чашек |
Мощность | 150 Вт |
Блокировка включения при снятой крышке | ![]() |
Регулировка степени помола | ![]() |
Отсек для шнура | ![]() |
Материал корпуса | пластик |
Цвет | белый |
Вес | 0.76 кг |
Гарантия | 12 месяцев |
Ширина | 110 мм |
Высота | 200 мм |
Длина | 110 мм |
Вес | 0.90 кг |
Объем | 0.0024 м3 |